Daire Personeli Son Duyurular Camilerimiz Finikeyi Tanıyalım Din Görevlileri

2008 Hac Kayıtları Başlıyor..

Kabe Merakla beklenen 2008 hac kayıtları başlıyor.. Heyecanla beklenen 2008 hac kayıtları 12-27 Mart tarihleri arasında Finike Müftülüğü Hac Bürosunda ve diğer il ve ilçe müftülüklerinden gerçekleştirilebilecek.

Ve Finike İlçe Müftülüğünden beklenen açıklama geldi..

2008 Hac kayıtları için merakla beklenen açıklama bugun Finike Merkez Camiinde Cuma vaazında duyruldu. Bu yıl Kutsal Topraklara gidebilmek için gözü kulağı Diyanette olan hacı adayları için beklenen açıklama nihayet yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığının yapmış olduğu açıklamaya göre bu yıl hacca gidecek olan hacı adaylarını belirlemek için 12-27 Mart tarihleri arasında ön kayıt alınacak. Müftülüğümüzce bizzat yürütülecek olan kayıt işlemleri 12-27 Mart tarihleri arasında Müftülük binasında Hac Bürosundan gerçekleştirilebilecek.

2008 Hac Bilgileri

Bu yıl başkanlıkça hac kategorileri geliştirilerek isteyenlere normal yemekli, müstakil odalı veya otel tiplerinden biriyle hac yapma ortamı hazırlandı. Ayrıca kontenjan nedeniyle ikinci kez hacca gitmek mümkün olmadığından, haccın imkânlar ölçüsünde daha önce hacca gitmemiş eş ve diğer akrabalarıyla birlikte yapılması teşvik edilmiştir.

Bu yıl alınan diğer önemli bir karar da; normal kategoriyi tercih edenlerden aynı odada kalacakların sayısının sınırlandırılmış olmasıdır. Buna göre; Normal Yemekli-1. Tipte en fazla 5, Normal Yemekli-2. Tip ve 3. Tipte ise; en fazla 7 kişi bir arada kalabilecek şekilde planlama yapılmıştır.

Bu uygulama ile kısmen de olsa, normal tip hacıların yerleşiminde bir rahatlama olacaktır. Diğer bir ifade ile bu sayı; her yıl kademeli bir şekilde azaltılarak, ileride bütün hacılarımızın eşleriyle birlikte müstakil odalarda kalmasının yolları zorlanacaktır.

Kayıt ve Kura Çekimi Nasıl Olacak ?

Hatırlanacağı üzere 2007 yılı hac kayıtları, sadece o yıl için geçerli olmak üzere ön kayıtları yapılmış kura da buna göre çekilmiştir. Konu Müftülükler ve kamuoyu aracılığıyla vatandaşlarımıza duyurulmuştur. Buna göre; 2007 yılı kayıt döneminde kayıt yeniletme ve ön kayıt yaptırma olmak üzere toplam 673 bin kişi başvurmuş ve kota nedeniyle çekilen kura sonucu sırası gelenler, takvim yılı içinde hacca götürülmüştür.

Buna rağmen hala; 2007 yılında kayıt yaptırıp gidemeyen yaklaşık 550 bin kişi beklemektedir. Diğer taraftan bu yıl, sabırsızlıkla kayıt açılmasını bekleyen insanlarımız bulunmaktadır. Bu bağlamda kurulumuz, hacca gitmek isteyen vatandaşlarımıza eşit imkân sağlamak amacıyla 12-27 Mart 2008 tarihleri arasında; geçen yıldan bekleyenlere kayıt yeniletme, bu yıl başvuracaklara da ön kayıt yaptırma fırsatı sağlamıştır.

Kayıt yeniletme ve ön kayıtlar tamamlandıktan sonra hacı adaylarını, tercih ettikleri kategorilere göre sıralamaya koymak ve sadece 2008 yılı için geçerli olmak üzere 04 Nisan 2008 tarihinde, bilgisayar ortamında, basın ve kamuoyu huzurunda kura çekimi yapılacaktır.

Alınacak kontenjana göre de sıra gözetilerek kesin kayıt yapılacaktır. Bu durumda kategoriler bağlayıcı olup bir üst kategoriden aşağı kategoriye geçiş imkânı verilmeyecektir. Bu nedenle kayıt yeniletecek ve ön kayıt yaptıracak vatandaşlarımızın belirlenen üç kategori arasındaki tercihlerini çok dikkatli yapmaları gerekecektir

Ön kayıt yaptıranlardan çeşitli masraflar karşılığı 15 YTL alınacak, kayıt yeniletenlerden ise bu meblağ tahsil edilmeyecektir. Böylece her iki kayıt türü arasında eşitlik sağlanmış olacaktır. Bu durumda, kontenjana göre hacca gitmeye hak kazananlar, 8-22 Nisan 2008 tarihleri arasında kesin kayıtlarını yaptıracaklardır

2008 Hac Ücretleri Nekadar?

Diyanet İşleri Başkanlığından Yapılan Açıklamada:
Normal Yemekli 1.Tip 2200, Normal Yemekli 2.Tip 2050, Normal Yemekli 3. Tip, 1950;
Müstakil 1.Tip; 3750, Müstakil Odalı 2. Tip 3450, Müstakil Odalı 3. Tip 3150, Müstakil Odalı 4. Tip ise, 2650 Avro olarak belirlenmiştir.

KABE RESİMLERİ

FİNİKE MÜFTÜLÜĞÜNE BAĞLI CAMİLER FİNİKE MÜFTÜLÜĞÜ
AnaSayfa | Muftulerimiz | Personel | Camiler | Haberler | Forum | Hutbeler

Ziyaretci Defteri | Video | Linkler | Iletisim | Site Ekle