28.05.2014 ÇARŞAMBA 13 30
 İHLAS SURESİ

Finike Müftülüğü Telefon

UMREYE NASIL GİDERİM ?

Umreye gitmek isteyen vatandaşlarımız için gidiş yöntemi

Umreye gitmek isteyen vatandaşlarımız için gidiş yöntemi detaylı şekilde aşağıda anlatılmıştır. Umre kaydında dikkat edilecek hususlar ve izlenecek yolu mutlaka takip edin.

Haber Yayın Tarihi: 27.12.2011
Umreye gitmek isteyen vatandaşlarımız;

1- Umre Broşürlerimizden, İl veya ilçe Müftülüklerimizden veya internet adresimizden kendilerine uygun Umre Programını belirlemeleri gerekmektedir.

2- Seçmiş olduğu umre turunda; tercihinin yanında bulunan ile birlikte anlaşmalı bankalardan birine giderek bu tura ait umre ücretini yatıracaktır.

3- Umre ücretini bankaya yatırmayanların kayıtları ne müftülüklerce ne de internet ortamında alınmayacaktır.

4- Umreye gidecek olan vatandaşlarımız kendileri, eş, çocuk veya diğer akrabaları için ücretlerini TC Kimlik numarasıyla birlikte ayrı ayrı yatırmaları gerekmektedir.

5- Bankaya ücretini yatırdıktan sonra kendisine en yakın müftülüğümüze giderek veya adresinden İnternet ortamında kaydını yapabilecektir.

6- Kayıtlarını internet ortamında yapacaklar; TC Kimlik numaraları ile birlikte bankaya ücretini yatırdıkları her bir fert için ayrı ayrı kayıtlarını gireceklerdir.

7- İnternetten kaydını yaptıran umrecilerimiz kayıt yaptıkları turun son müracaat tarihine kadar internet ortamında belirledikleri müftülüğe giderek akraba, mahrem ve yakınlık bağlantılarını mutlaka yaptırmaları gerekmektedir.

8- Kayıtlarını yaptırdıktan sonra umre turlarında veya oda tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen vatandaşlarımız; kayıt yaptırdıkları il veya ilçe müftülüğüne müracaat ederek bu değişiklikleri gerçekleştirebilirler.

9- Kayıt yaptırdıktan sonra Müftülüklerden alacakları2 nüsha halinde doldurularak aşağıdaki belgelerle birlikte ilgili müftülüğe teslim edilecektir.

a- Geçerlilik süresi en az bir yıl olan çipli pasaport,

b- 4X6 ebadında 2 adet vesikalık fotoğraf,

c- Ücretin yatırıldığını gösterir banka dekontu,

d- Aşı Kartı,

e- 45 yaşından küçük olup eşleriyle beraber gidecek bayanlardan evlenme cüzdanı,

f. 45 yaşından küçük bayanlar ile 18 yaşından küçük erkeklerden birinci derece erkek akrabasıyla gidecek olanlardan refakat belgesi (vukuatlı nüfus kayıt örneğinin aslı), birinci derecede akrabası olmayanların ise müftülükten temin edecekleri noterden alınacak muvafakatname ve taahhütname, (Suudi Arabistan Büyükelçiliği'nden / Konsolosluğundan vize almak için geçerlidir.